miercuri, 9 decembrie 2009

Ingrijirea mainilor in timpul iernii

Iarna, pielea, in special a mainilor si fetei (ele sunt cele mai expuse frigului pentru ca nu sunt acoperite de haine) se usuca mai tare decat in restul anului.

Pentru ingrijirea mainilor eu prefer sa ma spal pe maini cu un sapun cu ph neutru, care nu usuca mainile. Apoi ma sterg pe maini cu un prosop uscat. Aplic o crema de maini (Neutrogena crema de maini, Garnier crema de maini pentru piele extrem de uscata, Doliva crema de maini, Avene crema de maini cu apa termala, Nivea crema de maini cu Q10 si lista poate continua).

O alta alternativa, pentru cele care nu suporta crema de maini , ar fi sa folosim dupa ce ne spalam pe maini(fara a ne sterge cu prosopul) ulei de bebelusi cu ajutorul caruia sa masam. Dupa aplicarea uleiului se sterge cu prosopul. Mainile sunt astfel hidratate si nu sunt grase.

Un tratament naturist foarte bun pentru maini este aplicarea uleiului de masline incalzit, dupa care mainile se acopera cu o punga si sunt tinute la cald. Se tine tratamentul cat se poate, iar apoi se clateste fara sapun. Pielea mainilor va fi hidratata si mai luminoasa.

Pentru prevenirea pigmentarii putem folosi crema cu factor de protectie chiar si pe timpul verii, pentru ca, trebuie sa recunoastem ca pielea mainilor tradeaza varsta cel mai usor.

0 comentarii (+add yours?)

Trimiteți un comentariu