duminică, 27 decembrie 2009

Machiaj pentru sarbatori - Revelion 2010

Voi vorbi despre machiajul de sarbatori caruia fiecare femeie ar trebui sa-i acorde atentie. Spre deosebire de Craciun, cand doream un machiaj cat de cat natural, de Revelion este permis cam orice. Pentru trecerea dintre ani se poate vorbi despre smookey eyes, luciuri de buze stralucitoare, culori diafane, stralucire pe piele. Pielea corpului trebuie sa arate impecabil si putem folosi gel stralucitor de la Sephora care va conferi un aspect de sarbatoare pielii(insa nu as recomanda sa se foloseasca prea mult). Pentru fata putem folosi un fond de ten impreuna cu un iluminator, care sa aduca stralucire pielii. Blushul poate contine particule stralucitoare (culoarea poate fi oricare). Ochii sunt cei care atrag atentia: putem realiza smookey eyes avand ca baza diferite culori(eu prefer negru). Putem aplica peste culoarea de baza farduri in aceeasi nuanta dar avand stralucire. La sfarsit putem aplica gene false simple sau cu un pic de sclipici discret. Pentru buze trebuie sa folosim o nuanta nuda, pentru a nu fi prea incarcate(L'oreal Glam Shine este perfect). Despre par voi vorbi in postul urmator. Un tutorial despre cum sa ne fardam in seara de revelion:

duminică, 20 decembrie 2009

Machiaj pentru sarbatori - Craciun

Pentru ca se apropie sarbatorile si pentru ca eu iubesc perioada asta anului voi scrie pana atunci numai despre cum sa fim frumoase in preajma sarbatorilor. Ziua de Craciun este una dintre cele mai frumoase zile ale anului. Aceasta zi se petrece in general in familie, alaturi de cei dragi. Pentru aceasta zi, am in gand un look natural dar stralucitor in acelasi timp. Pentru a obtine acest lucru, trebuie sa ne incepem pregatirea din timpul dusului. Folosirea unui gel exfoliant si apoi a unei creme care hidrateaza extrem de bine, dar care miroase frumos este un prim pas. Eu folosesc orice gel exfoliant si apoi aplic Sephora Buttermilk (Vanilla Cookies) care miroase extrem de bine (a prajitura). Un truc pentru ca pielea noastra sa arate cat mai stralucitoare si sanatoasa, este sa combinam crema de corp cu putina pudra stralucitoare. Rezultatul nu va trece cu siguranta neobservat. Si pentru ca este Craciunul, eu sunt pentru o piele naturala, nebronzata(desi eu mor dupa pielea aramie). Acum ca am terminat cu corpul putem trece la pregatirea fetei. Baza de machiaj trebuie facuta foarte bine, putem opta pentru o baza mata, peste care sa aplicam putina pudra stralucitoare pe pometi si ulterior, dupa aplicarea machiajului ochilor, pe pleoape cu o pensula pentru pudra. Pe obraji aplicam neaparat un blush roz, si eventual putina pudra bronzanta pe pometi, nas, obraji si barbie. Pentru ochi, un machiaj cat mai simplu este excelent: un pic de fard intr-o noanta naturala, putin tus sau creion de ochi, cateva gene false in coltul ochiului si gata! Buzele pot fi accentuate(pentru ca machiajul este natural) prin aplicarea rujului de culori puternice - daca va permiteti sa purtati rosu este perfect!

Sarbatori Fericite!

miercuri, 9 decembrie 2009

Ingrijirea mainilor in timpul iernii

Iarna, pielea, in special a mainilor si fetei (ele sunt cele mai expuse frigului pentru ca nu sunt acoperite de haine) se usuca mai tare decat in restul anului.

Pentru ingrijirea mainilor eu prefer sa ma spal pe maini cu un sapun cu ph neutru, care nu usuca mainile. Apoi ma sterg pe maini cu un prosop uscat. Aplic o crema de maini (Neutrogena crema de maini, Garnier crema de maini pentru piele extrem de uscata, Doliva crema de maini, Avene crema de maini cu apa termala, Nivea crema de maini cu Q10 si lista poate continua).

O alta alternativa, pentru cele care nu suporta crema de maini , ar fi sa folosim dupa ce ne spalam pe maini(fara a ne sterge cu prosopul) ulei de bebelusi cu ajutorul caruia sa masam. Dupa aplicarea uleiului se sterge cu prosopul. Mainile sunt astfel hidratate si nu sunt grase.

Un tratament naturist foarte bun pentru maini este aplicarea uleiului de masline incalzit, dupa care mainile se acopera cu o punga si sunt tinute la cald. Se tine tratamentul cat se poate, iar apoi se clateste fara sapun. Pielea mainilor va fi hidratata si mai luminoasa.

Pentru prevenirea pigmentarii putem folosi crema cu factor de protectie chiar si pe timpul verii, pentru ca, trebuie sa recunoastem ca pielea mainilor tradeaza varsta cel mai usor.

marți, 8 decembrie 2009

Stralucire pentru unghii

Pentru ca este perioada in care se primesc cadouri si lumea se pregateste de sarbatori, voi vorbi un pic si despre unghii si un aspect stralucitor. Am descoperit vara trecuta oja Bourgeois 1 second (exista in varianta mata dar si in varianta stralucitoare). Pe mine, cea stralucitoare ma duce cu gandul la concediu petrecut vara trecuta la mare cand ma jucam pe nisip cu mainile si unghiile mele reflectau perfect soarele. Exista de asemenea si un lac care contine particule stralucitoare, care trimite cu gandul la zapada abia depusa care reflecta razele soarelui. Se pare ca de la un articol despre unghii am devenit melancolica...dar asta e tot farmecul..lucruri mici care ne amintesc de lucrurile frumoase din viata noastra!

duminică, 6 decembrie 2009

De mos Nicolae...

Pentru ca se apropie sarbatorile, si pentru ca azi este Mos Nicolae am sa propun un produs tocmai bun pentru un cadou. De sarbatori trebuie sa fim stralucitoare - rimelul Lancome Oscillation aduce un plus de stralucire privirii noastre.
Acesta contine particule stralucitoare si poate fi gasit in trei nuante: auriu, gri stralucitor, dar si negru - pentru cele care doresc un look clasic. Rimelul accentueaza privirea, reusind totodata sa aduca ceva deosebit mach

miercuri, 2 decembrie 2009

Demachiarea ochilor

remove make up eye
Pielea din jurul ochilor este extrem de sensibila. De aceea demachierea trebuie sa fie delicata si realizata cu produse destinate acestui moment in rutina noastra de zi cu zi. Asa ca, primul pas este demachierea prin spalare, cu produse speciale care nu usuca pielea (a NU se folosi sapunul). Se aplica apoi cu ajutorul unui disc, prin miscari circulare si foarte delicate, demachiantul . Eu folosesc Loreal demachiant pentru ochi, deoarece demachiantul acesta inlatura si machiajul rezistent la apa. Dupa aceasta trebuie aplicata o crema hidratata destinata zonei sensibile a ochilor(crema trebuie aplicata prin miscari circulare prin masaj timp de minim 5 minute).

Apa termala Vichy

In general nu sunt o fana a apei termale, insa dupa ce am incercat-o pe aceasta chiar m-am convins ca hidrateaza si da un aspect sanatos, radiant fetei. Este bogata in minerale si improspateaza oricand este aplicata. In general se aplica dupa demachiere, se lasa 1 minut sa actioneze si se indeparteaza cu ajutorul unui disc demachiant. Dupa ea se poate aplica o crema hidratanta Poate fi folosita si pentru a hidrata in timpul zile. Exista totodata produse cosmetice din aceeasi gama, care contin apa termala.