joi, 26 noiembrie 2009

Tratament anticelulitic

Celulita, sau aspectul de coaja de portocala, apare la 80% din femei, incepand cu vasta de 14 ani.

Celulita apare in general atunci cand retentia de apa asociata cu degenerarea fibrelor de colagen dau un aspect capitonat pielii. Celulita apare in special pe coapse si fese.

Celulita nu este asociata excesului supraponderal, ci ea poate fi intalnita si la persoanele slabe.

Evolutia celulitei:

1. aparitia permeabilitătii capilare si inundarea tesutului adipos cu fluide. Se observă doar usoare variatii în volum a tesutului adipos.

2. diferentierea fibrelor de colagen

3. formarea micronodulelor

4. formarea macronodulelor

Pentru prevenirea celulitei este recomandat sportul(in special alergatul) si masajul - pentru ca odata instalata celulita este destul de greu de tratat. Un regim bogat in fibre, dar si consumul de apa (2 litri pe zi) ajuta la diminuarea aspectului de "coaja de portocala".

Masajul cu diferite creme ajuta, dar acesta trebuie facut in FIECARE zi! Altfel, rezultatele nu se vor vedea. In plus, doar masajul, fara a fi combinat cu regimul alimentar si sportul, nu va da rezultate. Eu am folosit intr-un timp Lineance Anticelulitic impreuna cu o perie speciala care stimula circulatia sangelui. Ideea e ca, in acea perioada faceam si sport si nu pot spune daca rezultatele au fost neaparat si de la crema. Insa masajul ajuta intotdeauna, asa ca nu are ce sa faca rau. De asemenea am incercat plasturi Nivea Anticelulitic cu e L-Carnitina - o substanta proprie pielii ce se regaseste in mod natural in fiecare dintre celulele corpului nostru. Acesti plasturi pot fi folositi si ziua, insa eu ii aplicam noaptea si il lasam pana dimineata.

Trebuie sa tinem cont ca, odata tratata, celulita nu dispare pentru totdeauna, asa ca trebuie sa avem grija in permanenta de noi.

0 comentarii (+add yours?)

Trimiteți un comentariu